torsdag 4 mars 2010

Lennart...

Jag har en 47 årig kollega som en gång i tiden var het och åtråvärd. Sedan började han äta snabbmat och Systemet införde lådvin. Resten är historia. Hur som helst, låt oss kalla honom Lennart. Efter att i flera år gått runt och funderat, har Lennart nu äntligen värkt fram ett beslut. Det har blivit dags att byta kök.
Lennarts tidigare erfarenheter med hemmaprojekt begränsar sig till att han sett alla avsnitt av ”Äntligen Hemma” och ”Sommartorpet”. Ingen kan på så kort tid som Lennart förvandla en stening och lerig skogsbacke till en prunkande trädgård fylld med prisbelönta rosor, sällsynta afrikanska liljor, springbrunnar och terrasser. Lägg sedan till en hjord av dvärgantiloper som springer fram genom grönskan, jagade av en smidig leopard på språng så är hans trädgård komplett.
Självfallet skall Lennart inte byta köket själv, utan har haft förstånd att anlita billig, duglig och oansluten arbetskraft för ändamålet. Det jag reagerade på var kostnaden. 380.000 spänn!!
Vem fan bygger ett kök för 380 tusen och utrustar det med blinkade LED belysning under trösklarna och rostfria ångugnar för 20.000 spänn? Vet Ni vilka som köper sådan grejer? Normalt sett är det 30-åriga tjejer som inte längre är ute på singelmarknaden, men ännu inte är redo för barn, och som därför bara kan lägga sina pengar på svindyra statusprylar fastän de inte har någon att impa på.
Inte 47 åriga två barns farsor. Lennart äter nog ändå bara kokt potatis, så allt han behöver är egentligen ett Trangia kök och en gaffel…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar