måndag 8 mars 2010

Kvinnodagen....

I dag är det internationella kvinnodagen. Det är den dagen då man skall uppmärksamma orättvisorna i samhället och slå ett slag för alla starka och självständiga kvinnor.
Så här i början på mars håller även bokrean på för fullt. Jag har nästan aldrig läst en bok av en kvinnlig författare för alla böcker som kvinnor skriver handlar om offer. Senaste boken jag lyckades plöja igenom var ”Fyrvaktaren” av Camilla Läckberg som handlade om en misshandlad kvinna som bodde tillsammans med sin döda son på en ö utanför Fjällbacka. Självfallet förstår jag att det finns kvinnor som är offer, även om inte jag känner till en enda. Man borde därför kunna hitta i alla fall en bok, förutom Tomb Raider, som handlar om någon galen tjej som dyker upp i en avlägsen by och fuckar upp allt och sedan bara drar.
Om man talar om starka och självständiga kvinnor så syftar många på ”Sex and the city” kvinnor som blåser hela lönen på Jimmy Choo skor, skumpa och rosa Rabbit dildosar. En kille som lägger alla sina pengar på gympadojjor och leker med lösvaginor är däremot inte alls vad man skulle beskriva som en stark och självständig kille som tar för sig i samhället…..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar