fredag 12 mars 2010

Fredags kyckling....

Har en studerande kompis som kommer att få skörbjugg om han inte slutar med sin micromatsdiet för hans kostcirkel måste se ut som en Quattro Staggioni. Han hävdar att det blir mycket billigare för han har inte råd med något annat. Han skulle laga kycklingsallad i förra veckan och köpte ingredienser för 120 spänn, men efteråt var han fortfarande hungrig. För 120 spänn påstod han att man kunde få 3 frysta pizzor. Ändå var det bara en sallad han gjorde. Husmanskost skulle kosta honom flera tusen kronor.
Föreslog att han skulle testa färska majskyckling bröst. Det är annat än att köpa en djupfryst broiler för nästan samma pengar och som sedan måste ligga och tina i kallt vatten i 6 timmar för att inte utveckla salmonella. Sedan skall man slåss med den frysta omslagsplasten, dra ut den där äckliga påsen med inälvor ur magen, pensla och grilla den i ugnen i 4 timmar. Ändå står han nog där klockan 1 på natten och micrar klart fågeln för att inte svälta ihjäl.
En annan färdigmats fälla är varmkorvarna på Ica. De jävlarna säljer bara korvarna i 10 pack, men bröden i 6 eller 12 pack. Deras girighet driver en i gastronomisk obalans för man måste äta typ 1000 korvar för att det skall gå jämnt ut.
Fick förklarat att färdigmat kräver känsla och skicklighet. Fem sekunder för lite och det är tjäle i Gorbyn, fem sekunder för mycket så blir den degig och pösig. Kan ge mig fan på att han brukar stå med örat mot mikron och höra ispartiklarna släppa. Han borde kunna få jobb på Felix, expertis av hans kaliber borde vara värd en hel del pengar……

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar