tisdag 30 mars 2010

Konsumenttest

När jag vaknade i morse kände jag mig oförklarligt nog så deprimerad att Ior skulle verka sprallig i jämförelse. Därför bestämde jag mig omgående för att bara prata med vokaler i dag.
På konsumenttest sidorna i DN kunde man nyligen läsa en intervju med vår statsminister, Fredrik Reinfeldt, som bl.a fick frågan om vilken den viktigaste råvaran i köket var. Falukorv, svarade han. Korkskalle! Var kommer den falukorven i från? Falukorvsbusken eller är det kanske en del på grisen som de skär ut och kallar falukorv? Mig veterligen är falukorv ingen råvara utan ett halvfabrikat bestående av nermalda trynen, kohälar, späck och potatisflingor.
Själ hade jag i går kväll en egen konsumenttest. Jag testade en del av de nya GB glassarna.
Crazy Gum, besk bubbelgum & jordgubbsglass med löjlig pinne som innehöll sprakande tuggummi. Skitäcklig och lika onödig som en svampinfektion, ett slick sedan åkte den i soporna.
Magnum Gold, gräddig vanilj med kolarippel under ett metallicfärgat chokladskal. God & ballt att Magnum trycket även finns på insidan pappret. Jag undrar bara hur GB fått fram metallicfärgen.
Magnum Temptation Fruit, som en vanlig Magnum fast röd sylt och bitar av halvbeska tranbär. Lyxigt snygg kartong som nästan motiverar priset på 25 spänn
Cornetto Freestyle, stoooor strut med kolaglass och chokladsås, fjantig nöt i mitten på toppen och vaniljglass med pecannötter i själva struten. Helt ok på det stora hela.
Ben & Jerrys Peanut Cookie Dough, stoooor pinne på obetydligt mer än 2000 kalorier. Består av salta jordnötter, kakdeg, choklad, kakbitar och därför inget man glafsar i sig efter en stöddig middag. Kan dock funka i stället för en stöddig middag och måste även vara förklaringen på varför alla jänkare är feta.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar