måndag 15 mars 2010

Kofferten...

Förr i tiden hade man stora koffertar när man var ute och reste. Inuti fanns massor av fack och lådor för allehanda förvaring för allt det man behövde när man var ute på resande fot. Om man inte var ute och reste så hade man en stor otymplig köpmansdisk för samma ändamål där hemma. Inne i våra huvuden tror jag att vi har en gigantisk koffert eller köpmansdisk om du så vill.
När lilla F inte kan somna brukar jag förklara för henne att det beror på att dagens alla upplevelser sorteras in i alla lådor, fack och luckor i hennes huvud. Då ler hon lurigt och förnöjt och vänder sig om med Sofi intryckt under armen.
För det är ju precis på det sättet. Alla intryck, dofter, upplevelser och känslor vi haft under en dag kokas ner till någon form av extrakt eller essens som sorteras och sparas i evigheters evighet. En del saker sorteras in i rymliga låder med en tydlig märkning. Det gör det enkelt att hitta det man lagt där och man kan lätt plocka fram det precis när man känner för det.
Andra saker sorteras längst ner i gistna, mörka lådor som aldrig bör öppnas, i fack som skall låsas och där nyckeln helst skall kastas bort. Även dessa lådor kommer förr eller senare att öppnas. I bland bara helt hastigt och för en kort stund, men likt en rännil av smutsvatten kommer innehållet ut, vare sig man vill eller ej….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar