torsdag 19 november 2009

Ursäkter..

Dåliga ursäkter och lögner är sådant som jag stöter på varje dag. Det kan röra sig om kunder, kollegor eller bekanta. Träffade en väninna i dag som hade ångest inför julafton för hon ville fira hemma i stället för borta. Hon skulle därför hitta på en ursäkt och ville ha ett råd. I klartext skulle hon självfallet ljuga.
Ursäkter och lögner används annars vanligen när det är något man gjort eller när det är något man borde gjort men missat att göra. Många gånger rör det sig om oerhört banala saker, som att hitta på en ursäkt för att få fira jul hemma eller för att man missat bidra till fotbollstränarnas present. Oavsett, är det lika irriterande för den som blir drabbad av den. Jag tycker man skall vara rak och säga vad man tycker, i stället för att hålla på och ursäkta sig och småljuga. När skall människor t.ex sluta låtsas att Quinoa är gott?
Det finns alltid en människa som ansvarar för sina olika handlingar och en omgivning som är full av förväntan. Full av förväntan av att få höra en förklaring, där den ansvarige förklarar sitt beteende för att liksom minska spänningarna som vanligen kan uppstå i ett nafs. Självbilden måste snabbt repareras och vips så halkar en liten lögn över läpparna. En annan intressant fråga är var förhållandet mellan lögn och ursäkt går, finns det överhuvudtaget något förhållande eller är det så att ursäkten alltid förutsätter en lögn?

För dem som behöver ursäkter kan jag rekommendera nya numret av Cosmo, där man kan få många användbara tips, bl.a kan man läsa ”Fira jul i sängen – 18 nya heta ställningar” det tycker jag är en lysande ursäkt för dem som vill slippa fira jul och kanske därför mest lämpar sig för ungdomar, hundar och min väninna…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar