tisdag 10 november 2009

Skönt med anställda..

För en del människor innebär ordet lyx att ha mängder av anställda som passar upp på varje litet önskemål du kan tänkas ha. Det kan röra sig om nya blomsteruppsättningar till 60 meters båten eller att få nya handtag, utmejslade av hörntänderna på en gammal farbror i en by i Indien, monterade i köket. Köket är självfallet till största delen platsbyggt av Napoleons gamla skivbord, sekretärer och klädskåp. Det kan också röra sig om att lära grannens prisbelönta vinthund simma i din pool, i vilken Du sommartid hyser din exotiska samling Pirayor, eller att få bästa dealen på den privata andels jeten.
För andra människor är innebär lyx att de nära och kära är friska. Att man har tid att umgås med vänner och familj. För detta behöver man inte heller ha en busslast med anställda.
Själv upplever jag det extremt lyxigt att komma hem till en nystädad lägenhet där doften av Ajax och möbelpolish slår emot mig när jag öppnar dörren. Speglarna i badrummen är putsade, diskmaskinen är urplockad, kuddarna är puffade och tillrättalagda i soffan och det ligger rena lakan i de nybäddade sängarna. Då är det skönt att vara arbetsgivare…..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar