torsdag 18 november 2010

AW....

Läste en artikel om att 600.000 svenskar riskerar att bli alkoholister på grund av AW och det har blivit ett företagsproblem. Konstigt att det skall vara så svårt att umgås med människor utan att dricka. Det mesta man gör görs ju i samband med alkohol. Tar man en AW blir det alkohol, går man hem till någon på middag tar man med en flaska vin, kollar man på en film eller sport på TV så tar man en öl, glöggkalas ligger i tiden och går man på teater eller ut och käkar en bit mat blir det också lätt att alkohol kommer in i bilden. En del säger att det är halva grejen. Skall det vara halva grejen? Det är ju inte normalt att supa sig full varje dag i alla sammanhang. Inte om man inte normalt gör det, men om man normalt sett gör det så är det helt normalt. Glasklart va?
På min arbetsplats förekommer AW i mellan åt, men jag tror inte att vi blir alkoholister för det. Alla sköter sitt jobb, drar in deg, betalar hyra och räkningar och brukar kunna föra sig bland folk. Tror ingen skulle göra ett villainbrott och sno en platt-TV för att betala en skuld till en skamklippt balt och sedan somna i ett trapphus med en kanyl mellan tårna.
En del har en vit månad, andra en vit vecka. Vissa anser att de inte behöver någon vit vecka eller månad för de är inte alkoholister utan livsnjutare. Livsnjutare har nämligen inte vita veckor. Det finns många som har vita veckor jämnt. Många människor har också fredagsmys framför Idol, bakar surdegsbröd, löser Suduko och tittar på Postkodmiljonären men det betyder inte att de har rätt. Man skall aldrig följa massan. För det var det tankesättet som ledde till att 2:a världskriget bröt ut…..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar