söndag 1 mars 2009

Bääää....

I går hamnade jag i en diskussion om vilket det nyttigaste djuret är.
Det är en diskussion man inte kan vinna. Spindlar är nyttiga för de fångar farliga myggor som överför konstiga sjukdomar......Ormar är nyttiga för de fångar gnagare som äter upp säd för fattiga människor…..Bin är nyttiga för de pollinerar växterna så att vi kan få frukt & grönsaker…….Själv tycker jag fåret är det nyttigaste djuret, då det i alla tider producerat ull som hållit människan varm, det producerar mjölk (till fetaost) men framför allt så producerar det lamm.

Lamm är nämligen bland det bästa jag vet, främst lammfilé. Jag känner många människor som har olika erfarenhet lammfilé och som har synpunkter på när den är bäst. Det kan vara höstlamm eller vårlamm, helstekt eller i skivor, lammfilé på morgonen eller sent på kvällen. Personligen tror jag lammfilén det blir bra om bara kocken är lyhörd och ödmjuk inför råvaran och tillbehören. I går lagade jag en grym lammfilé. Med tanke på lågkonjunkturen blev det dock lite budget för det var inte de små, tumstora innerfileérna á 499:-/kg utan de lite större ytterfiléerna á 399:-/kg. Rosastekta, serverade med rostad potatis, rotsaker och örter. Enkelt och fantastiskt gott! En flaska Seccal Ripasso Classico Superiore, sprungen ur Nicolis Angelos vinkällare blev ett bra komplement.

I morse hajade jag till över förstasidan på GP, när en artikel med titeln ”Bråka mer...”, fångade min uppmärksamhet. Bläddrade snabbt fram och läste artikeln, vars kontenta var att man skulle bråka & ifrågasätta mer, oavsett om det var på jobbet eller hemma, då bråk gynnar utvecklingen och driver allting framåt. Log lite för mig själv där jag satt vid köksbordet i min dyra morgonrock och tänkte på att det var just detta jag hade som ämne vid ett morgonmöte på kontoret för ett bra tag sedan. Jag är inte alltså inte bara världsförbättrare och omvärldsbetraktare, jag är trendbildare också, en bra känsla…..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar