tisdag 31 mars 2009

Soltorkad groda...

Undrar om man får något äckligt påskägg i år. Jag har en kompis som inte äter plockgodis för han jobbade på Karamell Kungen i 3 år och där fiser personalen i lådorna innan de skickas ut. Sa till honom att det nog bara var en myt med tanke på att det måste vara hundratusentals lådor. ”Janne, har du en aning om hur mycket gas man får av att jobba på ett godislager fullt med skumbananer och fudge?" Självfallet hade jag inte någon aning om det. Jag gillar att få sista ordet så jag drog till med att i chipsfabriken var de säkert var lika äckliga och att jag hade hört att de ollade varenda chips. Då svarade han knastertorrt. ”Janne det går inte, för det svider för mycket med saltet” Ok, vad svarar man på det…….

I går var jag inne på 7-Eleven. Där har de en korv som kallas för stafettpinnen. Det är den korv som alltid ligger kvar när personalen byter arbetspass. När det sedan kommer en riktigt jobbig kund så får han just den gamla äckliga korven. Man kan handla pasta på 7-Eleven också. Funderade på hur de egentligen kan få servera sådan mat till människor år efter år. Jag trodde det fanns regler för hygien i Sverige. Den där pastan såg ut som en överkörd groda som legat i solen i en månad. Frågan är varför de överhuvudtaget har mat på 7-Eleven egentligen? Om någon köpte maten skulle ju allt inte vara intorkat jämt. Det kan ju inte direkt vara bra ekonomi att visa upp torkad tomatsås. Om de skulle fylla upp med glass skulle de nog få in mycket mera pengar tror jag. Men de måste kanske sälja mat för att slippa betala övertid till personalen. De kanske är anställda som restaurangbiträden, så de får typ bara en dubbeldajm i övertidsersättning. Men å andra sidan får de äta hur mycket soltorkad roadkill groda de vill…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar