onsdag 5 maj 2010

Hybris.....

Minst fyra gånger varje dag kör jag förbi Nya Ullevi och ur mitt minnesarkiv plockas bilder fram på Maria Akraka i billiga underkläder från friidrotts VM 1995.
Nya Ullevi har varit en av Göteborgs stoltheter sedan invigningen i april-58 och mängder av evenemang har under åren genomförts där. Nu för tiden ser jag dock bara reklam för Speedway och Monster Jam och ett par mediokra konserter i sommar. Det får mig att fundera på om inte Göteborg fått sig en släng av hybris.
Göteborg vill nämligen väldigt gärna vara som en storstad, man vill vara som London och smäller därför upp ett pariserhjul. Härrom året byggde man en helt ny arena som blev 150 miljoner dyrare än beräknat trots att den är felbyggd så den får grannhusen att skaka och har en undermålig gräsmatta.
Nu skall man tydligen lägga budgeterade 70 miljoner på att bygga ytterligare en arena på Hisingen. En hemmaplan för BK Häcken, som är en Sveriges mest välbeställda klubbar efter alla år av Gothia Cup arrangerande. Den nya arenan skall ta 7000 personer!!!
Gamla Ullevi tar dryg 17000 personer, Nya Ullevi 43000, behövs det då en ny arena med 7000 platser för Häckens hemmamatcher?? Jag tycker att man borde börja i rätt ände i stället.
Vore det t.ex inte bättre att utnyttja de arenor som redan finns?
Jag menar det är ju knappast någon trängsel eller svårt att få biljetter på någon av Ullevi arenorna. Lägg därför en del av de 70 miljonerna på en schysst gräsmatta som fungerar att spela på i vårt klimat. Låt sedan Häcken vara med och spela på Gamla Ullevi så blir det fler som delar på kostnaderna. Om fler delar på kostnaderna får klubbarna mer pengar, Får klubbarna mer pengar kan de behålla eller köpa bättre spelare. Med bättre spelare blir det bättre fotboll som i sin tur gör att underhållningen är större för publiken. Med större underhållning blir det större publik, SEDAN kan man bygga nya arenor utan någon jävla hybris……...

2 kommentarer:

  1. Lägg konstgräs på Gamla Ullevi, NU ! Och låt Häcken spela där.
    Såg matchen idag mot Landskrona. Som en lek i sandlådan...

    SvaraRadera
  2. Fantastist bra!
    Helt korrekt och sunt förnuft!
    Att Häcken ska spela där är bra, schemaläggningen kan bli tuff för att tillfredställa både regler, TV och spelschemat. Marknadsmässigt ska styra istället för vilja och "fotboll"......

    SvaraRadera