måndag 17 maj 2010

Et yndigt land...

Hemkommen från vårt södra grannland kan jag konstatera att Danmark inte alls ett ljuvligt och älskvärt land. Danmarks viktigaste exportvaror är wienerbröd, hasch och röda korvar med brosk, danskar i allmänhet är ett skränigt, osunt och alkoholiserat folkslag som lever på feta smörrebröd, pommes frites och röda Prince. De är helt omöjliga att prata med och att förstå, för danskarna låter som om de satt i halsen och försöker kräkas fram något otydbart bestående av en massa konsonanter. Jag tror det beror på att vanliga saker heter väldigt konstigt på danska:
Torg = Torv, Glass = Is, Stad = By, Mask = Orm, Elak = Slem, Färsk = Frisk, Aftonväska = Pung, Vågen = Vaken och Påssjuka = Fåresyge.
För att verka liberala och sunda har de smällt upp ett gäng vindsnurror på varenda åker och byggt typ 3000 mil med cykelbanor kors och tvärs.
Det finns dock ett par omständigheter som ger Danmark ett visst berättigande; "Tuborg Röd" och nya "Tuborg Lime Cut" är jättegoda. Dansk möbeldesign, som är av världsklass samt en del av deras gatuskyltar som även förklarar hur gatans namn kom till. Är en jävla tur att Karl X Gustav klarade att promenera över Lilla Bält 1658 för annars hade vi varit likadana…..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar