tisdag 1 mars 2011

Kroppsspråk

En människas kroppsspråk säger mycket om vilken sinnesstämning man är i och vad man tänker. Om t.ex en person har korslagda armar, flackande blick och använder det äckliga lilla ordet ”faktiskt”, känner han sig inte trygg och är inte heller speciellt positivt inställd.
Själv är jag kanske lite skadad av mitt yrke eftersom jag gärna lägger märker till och drar slutsatser efter kroppens subtila signaler medan en del tycker att människans kroppsspråk är fullständigt överskattat och andra använder kroppsspråket när de är utomlands.
En bekant berättade för en tid sedan att han hade använt sitt kroppsspråk på semestern i Grekland när han skulle laga till en sås och behövde grönsaksbuljong. Han kan i och för sig lite grekiska men just ordet buljong ingick inte i hans vokabulär. Han var därför tvungen att köra gäster med gester för gubben i affären och spela upp en halvtimmes pantomimpjäs om en kille som skulle göra sås. Gubben pekade tålmodigt på varenda grönsak i hela butiken och upprepade lätet ”Ehhh” tills hans finger slutligen landade på en gul ask med en höna på varvid han gav upp och slog till. Nu skall han börja hålla kvällskurser i kroppsspråk för nybörjare.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar