måndag 23 februari 2009

Vad hände med vädret......?

Något av det mest svenska och samtidigt något av det mest menlösa är att prata om vädret.
Just därför tänkte jag så här inledningsvis ta upp ämnet väder.

Överallt blir människor oroliga för klimathotet och den globala uppvärmningen.
I den gångna veckan var det köldrekord i Sverige med nästan minus 40 grader, Alperna har mer snö än på flera år med snödjup på mellan 4-7 meter på många ställen. Göteborg drabbades extra hårt genom att hälften av alla de nya Italienska spårvagnarna blev tagna ur drift för att de helt enkelt inte klarade kylan. Antar att det i upphandlingsunderlaget inte framgick att det kunde bli frost i Götet.

I lördags kom det så äntligen lite snö, inte några större mängder som fick landskapet att förvandlas till ett Alice Tegnér vykort med meterhöga drivor.
Mer ett decimetertjockt täcke som mjukt lade sig över bladlösa träd och betonggrisar.
Själv satt jag i en bil i höjd med Halmstad när det började snöa. 120 vägen förvandlades i ett nafs till en 60 väg och de 14 milen hem kändes rätt sega. Den första & enda saltbilen mötte vi vid Kållered vilket fick mig att fundera på hur det står till med Gatubolagets beredskap. Bilen var så pass tungt lastad att den i princip hade framhjulen i luften vilket gjorde att vi bara körde fast en gång (och det var på Erik Dahlbergsgatan !!)

Självfallet blev det 5 plusgrader på söndagen och i dag finns bara smutsiga slaskhögar och några enstaka isfläckar kvar, troligen beroende på den globala uppvärmningen...
Nä, hittills har dagens höjdpunkt varit ett strömavbrott på kontoret, blir nog bättre i kväll med ett nytt avsnitt av Californication

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar