fredag 29 oktober 2010

Halloween...

I går fick jag en offert på ett kök där enbart 1 styck (fasligt snygg) diskho betingade ett pris på svindlande 17.500 spänn. Det är ju helt galet! Väljer jag IKEA får jag i princip ett helt kök för den summan.
En vän undrade för ett tag sedan vad som var viktigast här i livet. Är det som så att den som har mest prylar och status när man dör vinner? Självklart är det inte så. Det viktigaste måste vara att ens nära och kära är friska och att man får se sina barn utvecklas och växa upp till självständiga individer. Tror också det är bra att dela upplevelser med dem som är en närmast. Jag har varit ute på massor av fantastiska resor med jobbet. Men det har ändå saknats någon att dela upplevelserna med, människor som man verkligen bryr sig om. Det blir inte detsamma att försöka återberätta saker och ting när man kommer hem.
Läste en artikel där thinktank kvinnan, Christine Loh, från Hong Kong hävdade att man skall sluta eller i möjligaste mån dra ner på sin prylkonsumtion. Det är nyttigt för alla och förenklar vårt koldioxidintensiva vardagsliv. Lägg pengarna på upplevelser i stället. Köp en sånglektion som present i stället för att ge bort en glasvas. Upplevelsen i sig är mer värd och är nyttigare för miljön än alla prylar vi tror oss behöva. Ska nog därför skita i Halloween i år ….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar