Har den senaste tiden blivit irriterad på det, många gånger, kassa kött som säljs av de stora livsmedelskedjorna. Senast köpte jag lövbiffar som skulle bli rullader fyllda med senap, bacon och en prinskorv och som skulle få puttra sakta en mustig sås berikad med en skvätt sherry. Döm av min förvåning när bara de översta skivorna i paketet var ok, resten var trasiga slamsor som blev mindre och mindre, bara för att de kom från någon seg ändbit på en stressad kossa. Likadant var det med bacon paketen från Scan som i princip bara innehöll en massa fett.
I dag var jag och handlade kött från glada grisar och glada kossor. Fint marmorerad hängmörad ryggbiff med fettkappa från kossor som betat på strandängarna runt Tjolöholm. Kotletter som kom från frigående grisar vilka bökat ute och till och med hade filébiten kvar vilken normalt brukar vara bortskuren. 4 stöddiga kotletter vägde över 850 gram och kostade svindlande 50 spänn per kg. Vem sa att ekologiskt och schysst kött behöver vara dyrt?
Kunde inte hålla mig utan köpte ett par hekto kokt skinka att ha som pålägg också. Det var en skinka som såg ut som en riktig skinka skall göra. Inte något tumlat eller sammanpressat kött med massa konserveringsmedel. I stället är den oformlig till utseendet och har en mjäll fettkant som valfritt kan plockas bort eller följa med ner i magens djup……..
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar