måndag 25 januari 2010

Jul är inga konstigheter...

Nu har den grå vardagen åter infunnit sig och jag har hunnit arbeta efter ungefär 3 veckors välbehövlig julledighet. En konstig sak med julen är att man skall äta och dricka en massa underliga saker som man annars aldrig skulle komma på tanken att stoppa i munnen.
Jag äter t.ex bara grönkål, sill och is-choklad på julen. Det är inte särskilt gott men ändå köper jag det. Likadant är det med den söta, äckliga julölen som helst skall komma från något lokalt mikrobryggeri och kosta 40 spänn flaskan. Den är inte god men lik förbannat köpte jag ett gäng flaskor av varierande fabrikat. Annars har ledigheten mest bestått av fullt normala saker som ett lagom rus och en lagom blandning av skidor, skridskor, shopping, middagar, bränder och avloppsrensning.
En sak som många människor tycker är konstigt är att hela landet är snötäckt. Så fort det kommer lite snö blir det genast strömavbrott, stopp bland spårvagnarna, kaos i trafiken och försvarets bandvagnar måste rycka ut och hämta insnöade pensionärer. Men hallå!! Det är december och kikar man på en jordglob så ser man att Sverige faktiskt ligger ganska högt upp.
Det konstiga är att det strax innan jul var klimatmöte om den globala uppvärmningen i Köpenhamn och vips drabbades hela Sverige av arktisk kyla och vargavinter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar