tisdag 26 januari 2010

Haiti....

Jag fryser, det är kallt ute och kallt inne, därför skulle jag vilja bo på en ö i något varmt land. Vilken ö som helst, förutom Haiti. Vad är problemet med Haiti egentligen? Jag är medveten om det som hänt där är fasansfullt men fattar ändå inte problemet.
Någon korrupt idiotisk general tar makten genom att lyncha den förra idioten. Sedan exploaterar han väldigt kortsiktigt alla naturresurser för att ha råd att köpa en miljon Prada skor till sin fru och få titta på när Viktoria Silvstedt smörjer in sina lökar på hans 70 meters yacht i Antibes.
Sedan börjar Tupac-army krigherrar härja runt i sina pickups och slåss sinsemellan och då måste folk fly och lämna sina små jordplättar som torkar ut och blir uppätna av en miljard gräshoppor. Regnskogen finns det inte heller mycket kvar av för befolkningen har huggit ner 98% av den. Eftersom alla bara odlat det de själva ätit och aldrig kommit in i något ekonomiskt system, där man äter en del och säljer en del, så har de inte ett skit när de lämnar sin mark. Ingen mat och inga pengar och FN-hjälpen kommer inte fram för Tupac-army kommer inte överens om vem som bestämmer var. Därefter blir det ett par ordentliga orkaner som förstör halva ön och förstör halva befolkningens hus.
Det fungerar inte att matbomba landet i all framtid, för om bistånd skall fungera måste man åka dit och lära dem från grunden hur de skall odla ordentligt eller bygga skolor så de kan lära sig andra jobb. Det funkar dock bara om det är fred och det blir det inte å länge det finns en korrupt president och Tupac-army tjänar på att det är oroligt i landet.
Att Haiti sedan drabbas av en av modern tids värsta jordbävningar som raserar resten av husen som inte orkanerna fixat och krossar mängder med människor är ju smått otroligt.
En bra sak med att bo på Haiti är i alla fall att man kan gnälla hur jävla mycket som helst utan att få höra någon säga: ”- Tänk på att det finns de som har det värre”……..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar