måndag 22 februari 2010

Djurfundering..

Som bekant tjatas det mycket om djur i allmänhet och katter i synnerhet. Speciellt från lilla F, och helst skall det vara en Bengal eller en Ocicat för hutlösa 9 papp.
Det gör att jag börjat fundera en del på djur och kommit fram till att det egentligen är värdelöst att vara djur. Djur är väldigt känsliga. Även om djuret dödar den de slåss emot kan de dö själva av minsta lilla sår. För djuren har inga sjukhus. Tycker därför det är underligt att de aldrig utvecklar lite fingerfärdighet så de kan fixa till sig efter en fight. I stället slickar de bara sina sår, som om det skulle bli bättre av det. Undrar föresten om Zebran tänker så. "Fan, nu rev lejonet av halva röven på mig! Nu skulle man allt haft ett par tummar och lite desivon..."
En annan sak jag funderar mycket på är varför katter gillar Whiskas med oxkött?
Det kan ju inte vara naturligt för dem. Hur ofta fäller katter i det vilda en oxjävel? Jag tror därför det beror på att de helt enkelt gillar det. De liksom passar på, även om det förmodligen inte ens är bra eller nyttigt för dem. Katter skall käka torrfoder. Torrfoder är i och för sig inte heller så naturligt för vildkatterna har nog inte egna Frolic fabriker ute i skogen som de går och jobbar i....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar